Kismama masszázs2019-12-19T21:12:11+00:00

Ez a speciális masszázsfajta csökkenti az újonnan kialakult fájdalmakat, ellazítja a kismamát, miközben testileg és lelkileg is feltöltődhet.

A várandósság egy különleges periódus a nő életében. Felkészülés, izgatott várakozás az elkövetkező időszakra, az új jövevény érkezésre.  Ilyenkor a lelki változások mellett a test is folyamatosan alakul, hiszen a növekvő magzatnak egyre nagyobb térre van szüksége. A hormonváltozások következtében, az izületek lazábbá válnak, így készülve fel a szülésre. A magzat elhelyezkedése miatt nagyobb terhelés esik a gerincre, felborul a tehereloszlás a talpakon, megváltozik a test biomechanikája. Annak érdekében, hogy ezt az időszakot ne érezzék terhesnek, a második trimesztertől segíthet a kismama masszázs.  A pocakot és a talpak reflexzónáit tilos masszírozni, de könnyed frissítő mozdulatokat használhatunk a lábak fájdalmainak megszüntetése érdekében.

A kismama masszázs kiegészítőjeként szükség esetén alkalmazunk tape-eket. Ezek hatóanyag-mentesek, bőrbarát anyagból készülnek és egy vékony akril ragasztóréteggel kerülnek rögzítésre a bőrön. Megfelelő felhelyezési technikával fejtik ki jótékony hatásukat. Tape-ek használatával segíthetjük a pocak tartóizomzatát, preventíven működve megelőzhetjük a köldök és a lágyéksérv kialakulását, tehermentesíthetjük a derekat, elősegíthetjük a megduzzadt lábak keringésének helyreállítását, valamint támogathatjuk a visszereket.

A masszázs kontraindikációi:

  • vérzés
  • görcsök
  • magas vérnyomás
  • veszélyeztett terhesség