Szűrővizsgálatok

Szűrővizsgálatok2021-04-14T21:02:47+00:00

Szűrővizsgálatok

A modern nő szemlélete, hogy a bajt jobb megelőzni, mint megoldani. A nőgyógyászatban számos szűrővizsgálati lehetőség létezik, amely során kóros eltéréséket időben felismerünk, még tünetképződés előtt.

Méhnyakrákszűrés: A Pap-kenet vagy más néven ismert citológia ÉVENTE javasolt minden nőnek. A rákmegelőző állapot időben való felismerése segít az invazív beavatkozások elkerülésében. A rákmegelőző állapotnak különböző szinjtei vannak, amelynek alapján különböző terápiák lehetségesek. Őrizze meg egészségét, és jelentkezzen szűrésre!

HPV vizsgálat: A HPV vírus az elmúlt évtizedekben került a figyelem központjába. Mára már közismert, hogy a méhnyakrák fő kórokozója. Intézetünk mint HPV Centrum is működik, emiatt a legkorszerűbb eljárásokkal, vírus tipizálással egészítjük ki a rákszűrést. A HPV-nek több mint 100 típusa van, egyrésze magas másrésze alacsony kockázatú. A HPV vírushordozás nem egyenlő a méhnyakrákkal! A terápiát mindenképp személyreszabottan kell felállítani, figyelembe véve a rákszűrés eredményét, a vírus típusát, a páciens általános egészségügyi állapotát.

STD szűrés: Az STD-k (sexually transmitted disease) nem mindig okoznak tüneteket, azonban hosszútávon maradandó egészségkárosodást okozhatnak. A Chlamidia fertőzés például a nőkben petevezeték összenövéseket okozhat, amelynek eredménye a teherbeesési nehézség lesz. Egy alapos nőgyógyászati vizsgálattal és STD szűréssel időben felismerhető, és kezelhető az STD-k többsége.