Családtervezés

Családtervezés2021-04-26T19:02:17+00:00

Családtervezés

A családtervezés  során segítséget kap, hogyan tud tudatosan felkészülni, hogy a majdani babája a legnagyobb biztonságban legyen.  Kiemelten fontos egy alapos kivizsgálás az Ön egészségügyi állapotáról teherbeesés előtt. Számos alapbetegség pl. diabétesz, immunológiai megbetegedések, endokrin elváltozások okozhatnak teherbeesési nehézséget. Egy megfelelő életstílussal vagy gyógyszeres terápiával sokszor az évekre visszamenő teherbeesési nehézség rendezhető.

Bármilyen ismert krónikus alapbetegségnek és annak terápiájának kihatása lehet a fejlődő embryora. A kórokok felderítése, a megfelelő terápia elősegítheti az esetleges terhesség biztonságos kiviselését. A mai gyógyszervilág és gyógyszeripar számos alternatívát nyújt olyan gyógyszerek felhasználására, amelyek nem károsak az embryora.

Teherbeesés előtt mindenképp javasolt egy alapos ultrahangvizsgálat. Ezáltal kizárhatóak olyan elváltozások (myoma, méhüregpolypus), amelyek veszélyt jelenthetnek a beágyazódott embryora.

Szűrővizsgálatok közül a méhnyakrákszűrés, HPV vizsgálat ugyancsak elvégzendő teherbeesés előtt. Magánrendelőnk HPV Centrumként is működik, szűréseinket a lehető legmodernebb eszközökkel végezzük.

Rendelőnkben a tudatos családtervezésünket multidiszciplináris hozzállás jellemzi, vagyis számos szakemberrel (belgyógyász, immunológus, endokrinológus stb.) közösen dolgozunk azon, hogy Ön már teherbeeséskor a lehető legbiztonságosabb kezekben legyen.