Dr. Süli Anita2020-10-06T20:10:52+00:00

Dr. Süli Anita – Bemutatkozás

2016-ban fejeztem be tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd ebben az évben megkezdtem klinikai orvosi tevékenységemet a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán (jelenleg Üllői úti részleg). Mint a legmagasabb progresszivitású intézmény, ezen a helyen számos bonyolult esettel találkozom.

Már egyetemi tanulmányaim során komolyabbra fordult az érdeklődésem a szülészet-nőgyógyászat iránt. TDK munkámban a policisztás petefészek szindróma és annak érrendszerre gyakorolt hatásait vizsgáltam, eredményemmel rektori 2. helyezést értem el.

A szakma iránti elkötelezettségem oka többek között az, hogy figyelemmel kísérhetem és segíthetem egy leendő anya felkészülését a fogantatásra, illetve végig követhetem a várandósságot egészen a szülés pillanatáig, részt vehetek a gondozásban, majd az ott átélt örömön osztozhatok a családdal. A szakma sokrétűsége és a női problémák iránti nagyobb fogékonyság is alapot adott a választásomnak.

Terhesgondozást, családtervezési tanácsadást és nőgyógyászati szűréseket (komplex rákszűrés, ultrahang vizsgálat, fertőzések diagnosztikája-kezelése menstruációs zavarok kivizsgálása, fogamzásgátlás, vetélések és meddőség hátterének kivizsgálása, változókori panaszok megoldása) folytatok, a Klinikán szülésvezetést, valamint diagnosztikus és operatív műtéteket végzek. A szakma folyamatosan fejlődik, ezért tudásomat rendszeresen továbbképzéseken és kongresszusokon bővítem, ezért is végeztem el a FEMM képzést, melynek középpontjában hormonális eltérések, vérzési rendellenességek, a meddőség és annak természetes kezelési módjai állnak.

Céltudatosság, kitartás, precizitás és megbízhatóság – ezek elengedhetetlen értékek számomra és állandó iránymutatásként szolgálnak ez életben, melyre versenyzői úszó múltam is nevelt.  Célom, hogy nem csak jó orvos, kooperatív kolléga, de olyan nő is legyek, aki kiválóan megállja a helyét ezen a pályán, és akihez bizalommal fordulhatnak a női páciensek. Fontosnak tartom, hogy a nők ismerjék saját testük működését, és így időben, bizalommal meg tudják osztani problémájukat egy felszabadult légkörben, mellyel számos betegség megelőzhetővé ill. korán felfedezhetővé válik. Elengedhetetlennek tartom a megfelelő tájékoztatást és a szakmai kereteken belüli legmegfelelőbb egyénre szabott kezelési módokat.

Dr. Süli Anita